<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=702864656529987&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miksi toimitustapojen hankinta kannattaa keskittää?

Verkkokauppaa perustaessa riittää monenlaista puuhaa ja ratkaistavaa. Työtä vaativat niin liikeidean ja tuotevalikoiman kirkastaminen kuin verkkokauppa-alustan valinta ja sopivan maksutapavalikoiman kokoaminen. Myös logistiikan suunnittelu ja toimitustavoista päättäminen kannattaa ottaa mukaan prosessiin mahdollisimman pian.

Erilliset sopimukset vai keskitetysti yhdestä paikasta?

Logistiikkaa on syytä tarkastella osana liiketoiminnan kokonaisuutta. Verkkokauppiaalla on toimitusten järjestämiseen käytännössä kaksi vaihtoehtoa: tehdä sopimukset itse erikseen jokaisen kuljetusyhtiön kanssa tai hankkia logistiikka palveluna, jolloin kaikki toimitustavat saa kätevästi samalla kertaa yhdestä paikasta, yhdellä integraatiolla. Tällainen logistiikkapalvelu on esimerkiksi OP Paketti.

Omien sopimusten tekeminen sopii toisille, mutta täysihoidon tarjoava logistiikkapalvelu antaa kauppiaalle vapauden keskittyä logistiikan sijaan ydinliiketoimintaansa ja myynnin kasvattamiseen.

Logistiikkapalvelu helpottaa kuluttajien odotuksiin vastaamista

Aloittavana kauppiaana saattaa tuntua yksinkertaiselta ottaa valikoimaan aluksi vain yksi tai muutama tuttu kuljetustapa, kuten Postin ja Matkahuollon palvelut. Kaupan pyörittämisen saa alkuun toki näinkin.

Kuluttajien vaatimukset toimitustavoista, mieleisistä toimituspaikoista ja toimituksen nopeudesta ovat kuitenkin viime vuosina huomattavasti kasvaneet. Ennen kaikkea kuluttajat haluavat päästä valitsemaan suosikkivaihtoehtonsa itse.

Jotta kauppa ei jäisi kiinni toivotun toimitustavan tai -paikan puutteesta, tarvitaan kauppiaalta joustavuutta. Logistiikkapalvelu auttaa, kun tavoitteena on pitää kiinni mukavuudenhaluisista asiakkaista: kauppias saa heti monipuolisen valikoiman kuljetustapoja yhdeltä ovelta.

Logistiikan keskittäminen tuo kustannustehokkuutta

Sopimusten keskittäminen on kustannustehokasta ja säästää kauppiaan muutenkin usein tiukassa olevia rahoja ja aikaa. Useimmat logistiikkapalveluntarjoajat ovat neuvotelleet kuljetushinnat valmiiksi edullisemmiksi kuin mihin yksittäinen pieni kauppias pystyy.

Nykyaikainen logistiikkapalvelu auttaa verkkokaupan toimituskulujen optimoinnissa. Summa, jonka verkkokauppias maksaa toimituksista kuljetusyhtiöille, ei määrittele kuluttajilta veloitettavia toimituskuluja. Kauppias voi päättää niiden hinnat itse.

Kannattaako toimituskulut tarjota kuluttajille ilmaiseksi? Lue lisää vaihtoehdoista hinnoitella toimituskulut. Omalle verkkokaupalle optimaalisin asiakkailta veloitettava toimituskulu löytyy usein vain kokeilemalla. 

Saat yhden hallintanäkymän kaikkiin toimituksiin

Toimitustapojen koko kirjon tarjoaminen voi tuntua pienelle yritykselle työläältä, jos jokaisen logistiikkayhtiön kanssa tekee erillisen sopimuksen ja pakettien seurantaan joutuu täten käyttämään useita eri hallintapaneeleja. Eri työkalujen välillä poukkoilu voi viedä paljon aikaa, jonka verkkokauppias varmasti haluaisi käyttää tehokkaammin.

Kun sopimukset keskittää ja hankkii ne yhdeltä palveluntarjoajalta, saa tyypillisesti kuljetusten tiedot kootusti yhden hallintapaneelin alle. Tämä hyöty on mukana OP Paketissa: koko toimitusketjua ja kaikkia toimitustapoja pääsee tutkimaan kätevästi yhdellä silmäyksellä. Samasta hallintapaneelista näkyvät niin lähtevien kuin palautuvien lähetysten ajantasaiset tilatiedot.

Logistiikkapalvelu säästää kauppiaan aikaa myös arjen toistuvissa rutiineissa, kuten kuljetusyhtiöiden osoitekorttien luomisessa. Palvelun hallintapaneelissa tällaiset hommat käyvät käden käänteessä. 

Voit tehdä toimituksilla kuluttajista fanejasi

Kun asiakkaan halutaan palaavan kauppaan toisenkin kerran, kannattaa onnistunut ostokokemus varmistaa erinomaisesti hoidetulla toimituksella. Juuri tehdystä ostoksesta jää hyvä maku, kun saatavilla on muun muassa tarkka tieto, milloin paketti saapuu perille.

Ja jos toimitukseen joskus harmillisesti ilmaantuukin viivettä, ajantasainen viestintä siitä, missä lähetys matkaa, antaa verkkokaupasta luotettavan ja osaavan kuvan. Logistiikkapalvelut tarjoavat hyviä työkaluja asiakasviestintään kuljetuksen aikana.

Toimituksista voi tehdä verkkokaupalleen kilpailuedun. Kun kuluttajien odotukset toimitusajasta, -tavoista ja viestinnästä täyttyvät tai jopa ylittyvät, syntyy verkkokauppaan luja ja uskollinen suhde.Kokosimme yhteen kaiken, mitä sinun tulee tietää verkkokaupan logistiikasta. Tutustu lukupakettiimme!